تور لحظه آخری آسمان

کبریا سفر تکین

راهنمای اخذ ویزای باکو (ویزا آذربایجان)

کشور آذربایجان و به ویژه شهر باکو از جمله مقصدهای مورد علاقه شهروندان ایرانی برای گذران تعطیلات است و طبق قانون نیاز به روادید، کلیه این گردشگران می‌توانند به دو صورت آنلاین و حضوری ویزای سفر دریافت کنند.

در ادامه راهنمای دریافت ویزای آذربایجان را مطالعه کنید.

 

سالانه تعداد بسیاری از شهروندان ایرانی در ایام تعطیلات برای سفر به کشور آذربایجان به صورت شخصی یا از طریق آژانس‌های مسافرتی اقدام به دریافت روادید می‌کنند.

البته این درخواست‌ها محدود به ویزای توریستی نبوده و تعدادی نیز اقدام به دریافت ویزا برای امور تجاری و … می‌کنند.

 

ولی در مجموع و صرف نظر از نوع ویزا، گذرنامه کلیه متقاضیان در هنگام ارائه درخواست باید دارای اعتبار حداقل ۶ ماهه باشد،

زیرا در غیر این صورت تضمینی برای صدور روادید وجود ندارد.

همچنین دولت آذربایجان ضمن صدور ویزای شهروندان خارجی در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های خود در خاک کشورهای دیگر به صورت حضوری، از ماه ژوئن سال جاری اقدام به صدور ویزای آنلاین از طریق سیستم آسان ویزا (ASAN Visa) کرده است.

البته در حال حاضر، ویزای صادره از این سیستم به صورت یک بار ورود و دارای اعتبار ۳۰ روزه است.

 

 

ویزای آذربایجان

بر اساس توافق‌نامه لغو روادید میان نمایندگان دولت‌های ایران و آذربایجان، شهروندان ایرانی می‌توانند از تسهیلات روادید فرودگاهی بهره‌مند شوند.

 

انواع روادید آذربایجان و مدت صدور آن‌ها

در حالت کلی، دولت آذربایجان برای کلیه اتباع خارجی که قصد سفر به این کشور را دارند، روادید مشخصی را برای ورود به این کشور صادر می‌کند.

 

ویزای گردشگری

متداول‌ترین نوع ویزا برای متقاضیان گردش در آذربایجان به صورت ۳۰ روزه و با اعتبار سه ماهه و به دو شکل عادی (در سه روز کاری) و فوری (در یک روز کاری) صادر می‌شود. نکته قابل توجه این که ویزای توریستی آذربایجان برای شخص همراه در گذرنامه همسر یا والدین، رایگان است.

ویزای تجاری

 

این نوع ویزا به آن گروه از شهروندان خارجی اختصاص دارد که برای انجام اموری کاری و بازرگانی مانند جلسه‌های کاری، شرکت در کنفرانس‌ها و نمایشگاه‌ها و همایش‌های علمی، فرهنگی، ورزشی و … به آذربایجان سفر می‌کنند.

برای مثال، ویزای ترانزیت برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که برای سفر به کشوری ثالث قصد عبور از خاک کشور آذربایجان را دارند. همچنین، مدت اعتبار ویزای ترانزیت از تاریخ صدور حداکثر تا ۳۰ روز و مدت مجاز اقامت در کشور حداکثر تا ۵ روز تعیین می‌شود.

مدت اعتبار و اقامت ویزای ترانزیت با در نظر داشتن نوع وسیله نقلیه اعم از زمینی، هوایی، دریایی، ریلی و سایر وسایل نقلیه و مسیر مورد استفاده در عبور از کشور و زمان مورد نیاز برای طی آن مسیر تعیین خواهد شد.

این نوع ویزا دارای انواع مختلفی است:

 

ترانزیت یک بار ورود (صدور در ۲ روز کاری)

ترانزیت دو بار ورود (صدور در ۲ روز کاری)

ویزای سه ماهه یک بار تردد (صدور ۳ روز کاری)

ویزای سه ماهه دو بار تردد (صدور در یک روز کاری)

ویزای یک ساله با ۹۰ روز اعتبار اقامت (صدور در ۷ روزکاری)

 

 

ویزای اعضای خانواده و بستگان

 

این ویزا برای اعضای خانواده و بستگان آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که با ویزای تجاری در خاک آذربایجان مشغول به کار هستند.

 

 

ویزای ویژه

 

ویزای ویژه برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که برای ملاقات دوستان یا خانواده آذربایجانی خود به آنجا سفر می‌کنند.

ارائه دعوت‌نامه ارسالی از جانب شهروندان آذربایجان برای دریافت روادید الزامی است.

همچنین برای افرادی که در چارچوب ماموریت‌های رسمی دولتی به جمهوری آذربایجان سفر می‌کنند، ویزای ورود دیپلماتیک و یا خدمت صادر می‌شود. علاوه بر این، دولت آذربایجان امتیاز ویژه دریافت ویزای اختصاصی و ۱۵ روزه جمهوری نخجوان را به محض ورود به خاک آذربایجان در اختیار شهروندان ایرانی قرار داده است.

 

 

مدارک لازم برای اخذ ویزای آذربایجان

مطابق ماده ۳۶ قانون مهاجرت جمهوری آذربایجان، ارائه مدارک زیر برای دریافت روادید سفر الزامی است:

 

 

فرم پرشده تقاضای ویزا، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی

 

اصل گذرنامه و یا مدرک عبور از مرز و کپی از صفحه‌های اصلی آن‌ها

 

دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی با زمینه سفید

 

کپی گواهی بیمه پزشکی (در صورتی که طرف دعوت‌‌کننده انجام معالجات پزشکی را به عهده نگرفته باشد)

 

فیش واریزی هزینه صدور ویزا

 

فرم پرشده دعوت از اتباع خارجی و یا افراد فاقد تابعیت، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی و یا کپی گواهی ثبت دولتی (برای سازمانهای غیردولتی)، و یا مدرکی که هدف از سفر را ثابت کند. (برای ویزاهای ترانزیت، گردشگری و سفرهای رسمی و انفرادی،‌ نیازی به ارائه این مدارک وجود ندارد).

 

صدور ویزا برای اتباع خارجی و یا افراد فاقد تابعیت که کمتر از ۱۸ سال سن داشته ولی با گذرنامه جداگانه و بدون همراهی والدین و یا نمایندگان قانونی آن‌ها سفر می‌کنند، منوط به ارائه کپی گواهی تولد، همچنین کپی اجازه رسمی والدین و یا نمایندگان قانونی آن‌ها و مدارک شناسایی است و کلیه این مدارک باید به تایید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.

 

بهای صدور انواع ویزای آذربایجان

 

بهای ویزاهای آذربایجان با توجه به کشور محل اقامت و نیز مدت اقامت در خاک آذربایجان متغیر است.

در حال حاضر، هزینه صدور ویزا توسط سفارت برای شهروندان ایرانی برای ویزاهای ترانزیت و یک بار ورود ۲۰ دلار (در حدود ۶۵۰,۰۰۰ ریال) و برای ویزاهای چند بار ورود ۳۵۰ دلار (۱۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال) است.

 

 

سفارتخانه و کنسولگری‌های آذربایجان در ایران

 

سفارت جمهوری آذربایجان

تهران، پاسداران، خیابان نیستان سوم، کوچه راستوان، پلاک ۱۶، کدپستی: ۱۹۴۴۹۶۵۱۱۴

تلفن: ۵-۲۲۵۵۹۵۵۳ (۰۲۱)

نمابر: ۲۲۵۵۸۱۸۳ (۰۲۱)

 

کنسولگری سفارت در تهران

تهران، نیاوران، خیابان شهید پورابتهاج، خیابان خداوردی، کوچه سیزدهم غربی، نبش کوچه شیرافکن، پلاک ۵

تلفن: ۲۲۲۹۱۱۴۴(۰۲۱)

آدرس پست الکترونیکی: az.embassy.tehran@gmail.com

ساعت پذیرش برای اخذ ویزا

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر

 

کنسولگری تبریز

تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان عارف، پلاک ۹

تلفن: ۳۳۳۳۴۸۰۳ (۰۴۱)

 

منبع: مجله سفر و گردشگری کجارو

تهران ، خیابان مفتح شمالی ، چهار راه زهره ، پلاک ۴۰۹ > در نقشه

۰۲۱-۸۸۸۲۲۲۴۹

info@kebriasafar.com

۰۹۳۶-۴۷۸۱۶۴۴